6 2024
Sitemize Hoş Geldiniz...
Üye Girişi
SİZİN ŞİRKETİNİZ HANGİSİ ?  

Hamal İşletme:

Kendisi dışında herkese kazandırır. Tedarikçiye, müşteriye, çalışanlara, yöneticiye çokça faydası dokunur. Danışmanlık hizmeti alarak maliyet düşürmeyi becerse bile bunun katma değerinden yararlanamaz. Örneğin, düşük gelirli yetişmiş elemanını tutmak için, sağladığı maliyet avantajını kendisi kullanmak yerine hemen satış fiyatını düşürerek müşterilerine aktarır. Çünkü genellikle işletme sermayesi sıkıntısı yaşadıklarından, piyasanın kendilerini buna zorladığına inanırlar.(% 70 oranlıdır.)


Kurban İşletme:

Sürekli yeni yatırımlara ve büyümeye odaklanmıştır. Gelişmelerin gerisinde kalmama kaygısıyla yatırımlar konusunda aceleci davrandıkları için altyapıları hiçbir zaman tamamlanmış değildir. Bu oburluğunun sonuçlarını, borç kapıya dayanınca fark eder ama artık iş işten geçmiştir. Sermayesi sıkıntısına “kurban” gider ve kısa sürede el değiştirir. (% 10 oranlıdır.)


Asalak İşletme:

Çoğunlukla yönetici ve sahipleri yüksek tahsilli olup, fırsat avcısıdırlar. Bu tip şirketlerin sahip ve yöneticileri, sözler vermek, çekler kesmek, bağlantılar kurmakla meşguldür. Birileri kazanıyorsa birileri kaybeder felsefesine sahiptirler. Sonuçta herkesin kaybettiği bu tip işletmeler piyasanın zinde ve diri durmasını sağlar. (% 8 oranlıdır.)


Maceraperest İşletme:

Ayran gönüllü ve ilk olma sevdalısıdır. Yeni ithal ürünler getirmekten garip icatlara kadar her noktada sürekli çabalarlar. Çok iyi ürünler tasarlasalar da onlar sermaye bulup üretime geçene kadar başkaları bunu onlardan önce piyasaya sürer. Genelde hamal işletmelerle çalışırlar ama “asalak”lar da en fazla onlardan beslenir. Buna rağmen, “asalak”, “kurban” ve “hamal” işletmelerden daha fazla gelişme şansına sahiptir. (% 7 oranlıdır.)


Akıllı İşletme:

Hırslı ama tamahkar değildirler. İnsan kaynağını ve fırsatları iyi kullanırlar. Kazanamayacakları mücadeleye asla girmezler. Müşteriyi kandırmakla, ondan ödeyebileceğinin en yükseğini almak arasındaki hassas çizgiyi çok iyi bilirler. Sürekli yedek akçeleri vardır. Hamal işletmelerin en kıymetli müşterileridir. Dışardan bakıldığında asla tahmin edilemeyecek yeteneklere ve değerlere sahiptirler. Bazıları uzun bir kuluçka döneminin ardından çok hızlı büyürler. (% 5 oranlıdır.)


Dünya Gazetesi, 23.06.2005, Cengiz Çınar
Önceki Sayfa

Mevzuattaki GelişmelerPratik BilgilerDuyurularMali TakvimFaydalı LinklerSoru CevapDöviz Kurları Arşiviİdealist
Copyright © 2003 İdeal Yeminli Mali Müşavirlik Ltd.Şti. Yasal uyarı için tıklayınız.
Web Tasarım Ardemsoft